میانگین امتیاز 2 نفر به این نوشته 4.5 از 5 است.

هیولِت پاکارد (به انگلیسی: Hewlett-Packard) یا به اختصار اِچ پی (HP) یک شرکت آمریکایی چند ملیتی فناوری اطلاعات است. ساختمان مرکزی این شرکت در دره سیلیکون در ایالت کالیفرنیا در آمریکا واقع شده‌است. این شرکت یکی از بزرگترین شرکت‌های فناوری اطلاعات است و تقریباً در تمامی کشورها فعالیت می‌کند.HP بعنوان بزرگترین تولیدکننده چاپگر و لب تاپ در دنیا شناخته میشود. در سال ۲۰۱۵ شرکت هیولت – پاکارد به دوبخش ایچ‌پی و هیولت پاکارد انترپرایز تبدیل شد

شرکت هیولت پاکارد را دو دانش‌آموخته از دانشگاه استنفورد به نام‌های دیوید پاکارد و ویلیام ردینگتون هیولت و با سرمایه ابتدایی ۵۳۸ دلار پایه‌گذاری کردند. تلاش این دو نفر باعث شد که سرمایه اندک آن‌ها بعد از حدود هفتاد سال به ۹۰ میلیارد دلار برسد. در حال حاضر این شرکت در بیشتر از ۱۶۰ کشور جهان فعالیت می‌کند. ایچ‌پی در منطقه کالیفرنیا تأسیس شد، شرکتی که بعدها ده‌ها و صدها زیر مجموعه برای خودش ایجاد کرد و یکی از قطب‌های بزرگ صنعت کامپیوتر در دنیا شد. گاراژ کوچکی که هیولت و پاکارد در آن اولین محصول خود را تولید کردند به عنوان نماد شرکت و محل تولد سیلیکون ولی شناخته می‌شود. شرکت ایچ‌پی هنوز هم در مسیر تحولات فناوری در صنعت الکترونیک پیشگام است. بعد از ادغام این شرکت با شرکت بزرگ کامپک، ایچ‌پی توانست در بسیاری از حوزه‌های تولیدی و خدماتی جایگاه برتر را به دست آورد و با آی بی ام رقابت کند.

شرکت اچ‌پی به عنوان یکی از پیشروهای ساخت و تولید چاپگرهای رنگی و سیاه و سفید بین کاربران دنیای دیجیتال شناخته شده‌است. تاریخ پر فراز و نشیب شرکت برای مصرف‌کنندگان محصولات این شرکت نشان‌دهنده نقش مؤثر دو نفر از موفق‌ترین مدیران در قرن گذشته‌است.

در اوایل تاریخ شرکت، دو مؤسس مراحل رسمی مدیریت را تایید کردند و ایچ‌پی اولین شرکتی بود که از رویکرد “مدیریت با هدف” استفاده کرد.

دیوید پاکارد و ویلیام ردینگتون هیولت به “مدیریت با راه رفتن در اطراف” مشهور بودند، و تا آنجا که ممکن است، به منظور درک نحوه عملکرد این شرکت به بیشتر بخشها بدون قرار ملاقات ها یا جلسات برنامه ریزی شده، هر چند وقت یکبار مراجعه می کردند تا کارگران خط، بتوانند با مدیران در ارتباط باشند. این شرکت همچنین به یکی از مهمترین مشارکت کنندگان سازمانهای خیریه تبدیل شد و 4.4 درصد سود خود را اهدا کرد.
محصولات اصلی شرکت ایچ‌پی شامل چاپگر، سِرور، رایانه‌های قابل حمل (لپ تاپ)، تلفن‌های همراه هوشمند (موبایل) و لوح‌های رایانه (تبلت) و نرم‌افزارهای مدیریت شبکه می‌باشد.

نخستین محصول ساخت شرکت HP یک نوسان ساز بود که با ایده بیل هیولت در دانشگاه استنفورد و در اواخر دهه ۱۹۳۰ شکل گرفت. نوسان سازی که همه رقبا را از نظر کیفیت و قیمت کنار زد.
هیولت و پاکارد تصمیم گرفتند نامی برای کمپانی خود انتخاب نمایند بر این اساس تصمیم گرفتند نام‌های خود را بر روی کمپانی قرار دهند و قرعه انداختند که نام هر کدام اول افتاد شروع نام شرکت با حرف اول صاحب نام خواهد بود و دومین حرف از اسم نفر دوم باشد که بالاخره نام هیولت اول افتاد و بدین ترتیب نام شرکت HP شد.
با گسترش کامپیوترها که به واسطه نیاز به پردازش و محاسبات سریع و دقیق متولد شده بودند، معماری جدیدی بنام Client/ سرور اچ پی برای افزایش بهره وری از این فن آوری مطرح گردید که باعث پا به عرصه گذاشتن نسل جدیدی از کامپیوترها با توان پردازش بالاتر، کیفیت بهتر و پایداری بیشتر به نام کامپیوترهای سرور اچ پی  شد و تا امروز به چنان پیچیدگی دست یافته است که پیکربندی و کار با آنها تخصص خاص خود را لازم دارد. بخش مهندسی سرورهای HP  سرورهای اچ پی سری پرولیانت (PROLIANT) در سه رده : ایستاده (TOWER) ، رک مونت (RACKMOUNT) و تیغه ای (BLADE) تولید می گردند .