ویندوز 11 در تاریخ 5 اکتبر 2021، بیش از شش سال پس از اولین عرضه ویندوز 10 منتشر شد. مایکروسافت اخیرا اولین بهروزرسانی اصلی این سیستمعامل -ویندوز 11 نسخه 22H2- را منتشر کرد. اما شنیدهها حاکی از انتشار ویندوز 12 در آیندهای نزدیک است. به نظر میرسد که مایکروسافت بهروزرسانیهای سالانه را کنار میگذارد و در عوض به دنبال آن است که یک نسخه بزرگ و جدید از ویندوز را هر سه سال یکبار، مشابه آنچه قبل از ویندوز 10 اتفاق می افتاد منتشر کند.
مایکروسافت به طور رسمی ویندوز 12 را معرفی نکرده است. در واقع، گزارشهایی که درباره Windows 12 شنیدهایم را میتوانیم به عنوان یک شایعه در نظر داشته باشیم. مایکروسافت متعهد به بهروزرسانیهای سالانه و بهبود ویژگیهای ویندوز 11 است. اما بیایید نگاهی دقیقتر به آنچه در حال حاضر در مورد ویندوز 12 انتظار داریم بیندازیم.
ویژگیهای ویندوز 12
میتوانیم به برخی از شایعات و گزارشهایی که در مورد ویندوز 12 منتشر شدهاند، نگاهی بیاندازیم:
- تاریخ عرضه: هیچ تاریخ رسمی برای عرضه ویندوز نسخه 12 تعیین نشده است، اما برخی منابع به آخرین ماههای سال 2023 یا اوایل سال 2024 اشاره کردهاند.
- ویژگیهای جدید: برخی از ویژگیهایی که احتمالا در ویندوز دوازده وجود دارد عبارتند از: بهبود در عملکرد ویندوز، افزایش امنیت، سازگاری با دستگاههای مختلف، بهینهسازی برای بازیها، بهبود در رابط کاربری و شاید اضافه شدن یک رابط کاربری جدید.
- قیمت: هیچ اطلاعاتی در مورد قیمت Windows 12 در دسترس نیست، اما با توجه به قیمتهای نسخههای قبلی ویندوز، احتمالا قیمت آن در حدود ۱۰۰ دلار خواهد بود.
- پشتیبانی از ویندوز 11: با توجه به این که ویندوز 11 هنوز به تازگی عرضه شده است، احتمالا ویندوز 12 به همراه پشتیبانی از ویندوز 11 عرضه خواهد شد.
ویدیوی مفهومی از ویندوز 12
ویندوز 12 چه زمانی در دسترسی قرار میگیرد؟
ویندوز 12 قرار است در سال 2024، یعنی تقریبا سه سال پس از عرضه ویندوز 11، عرضه شود. اگر قرار باشد windows 12 طبق زمانبندی نسخههای قبلی در دسترس قرار گیرد، میتوان گفت که ویندوز 12 باید در پاییز و یا نیمه دوم سال در اختیار کاربران باشد، اما این موضوع مشخص نیست.
مایکروسافت گزارش های مربوط به کار بر روی ویندوز 12 را تکذیب کرده است، اما در این میان ویندوز 11 همچنان بهروزرسانی میشود. بنابراین احساس نمیشود که سیستم عامل قدیمی باشدو به این زودی ها جایگزین شود. ویندوز 11 نسخه 22H2 در ماه سپتامبر با بسیاری از ویژگیهای جدید از جمله پوشههای منوی استارت و حرکات لمسی جدید منتشر شد.
ممکن است طی دو سال آینده ویژگیهای Windows 12 را بهتدریج مشاهده کنیم، اگرچه مایکروسافت احتمالا تا زمانی که به تاریخ انتشار نزدیکتر شویم، آنها را به عنوان ویژگیهای ویندوز 11 برچسبگذاری کند. با این حال، ممکن است تا زمانی که به انتشار آن نزدیک نشدهایم، ویژگیای انحصاری برای ویندوز 12 را نبینیم.
آیا Windows 12 یک آپدیت رایگان خواهد بود؟
یکی از سوالات بزرگی که احتمالا برای شما پیش میآید این است که آیا هنگام ارتقا به ویندوز 12 باید هزینه پرداخت کنیم یا خیر. به نظر میرسد Windows 12 نیز بصورت رایگاه در اختیار کاربران قرار بگیرد. مایکروسافت چند سالی است که قصد دارد بهروزرسانیهای اصلی ویندوز را به صورت رایگان برای کاربران فعلی ویندوز ارائه کند. البته ویندوز 12 به احتمال زیاد رایگان نخواهد بود، بنابراین اگر لایسنس ویندوز را ندارید باید آن را بخرید.
آیا مجبور به ارتقا خواهیم بود؟
احتمالا پاسخ منفی است. مایکروسافت به طور قابل توجهی تلاش خود را برای ترغیب کاربران به نصب نسخههای جدید ویندوز به صورت اجباری کاهش داده است. ویندوز 11 هنوز یک آپدیت اختیاری برای کاربران ویندوز 10 است و به احتمال زیاد، این رویکرد در نسخههای بعدی نیز ادامه خواهد داشت.
اگر نسخه ویندوز شما به پایان دوره پشتیبانی خود نزدیک میشود، بهروزرسانی به نسخههای جدید ویندوز میتواند اجباری باشد. به عنوان مثال، نسخه اصلی ویندوز 11 به مدت 24 ماه در صورت داشتن نسخه Home یا Pro ویندوز پشتیبانی میشود.
با این حال، اگر به اتفاقات مربوط به ویندوز 10 نگاه کنید، متوجه خواهید شد که همچنان بهروزرسانیهای امنیتی برای آن سیستمعامل قرار میگیرد و ویژگیهای جدیدی در قالب بروزرسانی برای آن عرضه میشود. در واقع ویژگی های جدید بزرگی اضافه نمیشود اما دوره پشتیبانی را برای رایانه شخصی شما افزایش میدهند.
ویندوز 10 به طور کلی تا اکتبر 2025 پشتیبانی میشود و مایکروسافت به جای اینکه کاربران را به سمت ویندوز 11 سوق دهد، آنها را از طریق این بهروزرسانیهای کوچکتر روی ویندوز 10 نگه میدارد. این احتمال وجود دارد که پس از انتشار ویندوز 12، ویندوز 11 نیز همین رفتار را داشته باشد، بنابراین شما مجبور به ارتقا نخواهید بود.
آیا ویندوز 12 با سیستم من سازگار است؟
پس از اینکه ویندوز 11 به طور قابل توجهی حداقل سیستم مورد نیاز را در مقایسه با ویندوز 10 افزایش داد، این سوال دیگری است که باید به آن فکر کنید. آیا Windows 12 بار دیگر رایانه های شخصی قدیمی را پشت سر میگذارد؟ این احتمال وجود دارد که برخی از رایانه های شخصی به دلایلی سازگار نباشند.
ویندوز 11 در حال حاضر به پردازندههایی نیاز دارد که از حدود سال 2018 به بعد عرضه شده باشند.بنابرین در حال حاضر دلیلی نمیبینیم که ویندوز 12 به بیش از این نیاز داشته باشد. در مورد سایر ویژگیهای فنی باز هم پیشبینی آن سخت است. ویندوز 11 به 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی نیاز دارد، شاید ویندوز 12 نیز به همین مقدار ویزگی فنی نیاز داشته باشد.
چه ویژگی جدیدی در ویندوز 12 وجود خواهد داشت؟
یک رابط کاربری جدید: در حالی که مایکروسافت به طور رسمی ویندوز 12 را معرفی نکرده است، ما اخیرا نگاهی کوتاه به نمونه اولیه آن داشتیم. مایکروسافت به طور ناخواسته مفهومی را برای ویندوز 12 در جریان سخنرانی اصلی مایکروسافت Ignite که توسط مدیر عامل شرکت ساتیا نادلا برگزار شد، به نمایش گذاشت.
این مفهوم چند تغییر جالب را نشان میدهد، از جمله یک نوار وظیفه شناور و برخی از آیکنهای سیستم که اکنون در بالای صفحه نمایش داده میشوند، مانند نشانگرهای Wi-Fi و باتری، به همراه ویجت آب و هوا. این باعث میشود که ویندوز بیشتر شبیه macOS یا برخی از توزیعهای لینوکس باشد.
البته ما هنوز چند سال تا تاریخ انتشار Windows 12 فاصله داریم، بنابراین احتمالا این یک نمونه طراحی اولیه است. ممکن است قبل از راه اندازی، ویندوز 12 به طور قابل توجهی تغییر کند یا به طور کلی حذف شود، اما عناصر جالبی برای تجزیه و تحلیل در اختیار ما قرار میدهد. ویندوز 11 برای اولین بار در سالها تغییرات بزرگی را در نوار وظیفه ایجاد کرد و اگر این مفهوم قابل اجرا باشد ویندوز 12 تغییرات شدیدتری را در تجربهای که ما به آن عادت کردهایم ایجاد خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: ویندوز 11 ، بررسی امکانات و ویژگی ها
یک دیدگاه
اینکار فقط برای فشار آورد به کاربران در تمام دنیا برای دور انداختن کامپیوترهای قدیی و خریدن کامپیوترهای جدید است. ویندوز 11 واقعا برای بالای 99 درصد کاربران هیچ برتری بر ویندوز 10 نداشت. و قطعا همین مساله برای ویندوز 12 هم برقرار است. اما به دلیل گاوبندی صورت گرفته بین مایکروسافت و اینتل، باید کاربران مجبور به خرید کامپیوترهای نسلهای بالاتر باشند تا مبادا سود اینتل کم شود. این مساله همه کاربران را در تمام جهان و بخصوص جهان سوم زیر فشار فوق العاده ای قرار می دهد. تنها راه کار واقعی هم مبارزه منفی با مایکروسافت و رو آوردن کاربران به لینوکس است. اما با توجه به اینکه اکثر کاربران برای بازی ها و نرم افزارهای exe دار از کامپیوتر استفاده می کنند، از لینوکس استقبال نخواهد شد و مایکروسافت کماکان به زیاده خواهی و آزار مردم جهان ادامه خواهد داد.