میانگین امتیاز ۱ نفر به این نوشته ۴ از ۵ است.

فناوری FakeCatcher توسط شرکت Intel توسعه یافته است که قادر است با دقت ۹۶٪ ویدیوهای جعلی دیپ فیک را شناسایی کند. این پلتفرم تشخیص DeepFake اولین پلتفرم این چنینی است که نتایج را در حدود میلی ثانیه ارائه می‌دهد. به عبارت دیگر، فناوری FakeCatcher از جعلی بودن ویدیوها پیشگیری می‌کند و قابلیت تشخیص آن ها را در زمان فراهم می‌کند.

نحوه کار Intel FakeCatcher

این پلتفرم از فناوری FakeCatcher استفاده می‌کند که توسط Demir طراحی شده است و بر روی یک سرور اجرا می شود. در بخش نرم‌افزاری، مجموعه‌ای از ابزارهای تخصصی، معماری بهینه شده آنرا را تشکیل می‌دهند. از این فناوری برای اجرای مدل‌های هوش مصنوعی برای الگوریتم‌های شناسایی چهره و لندمارک استفاده می‌شود.

بلوک‌های بینایی ماشین با کتابخانه Intel Integrated Performance Primitives و OpenCV (یک ابزار برای پردازش تصاویر و ویدیوها) بهینه سازی می‌شوند، در حالی که بلوک‌های استنباط با استفاده از Intel Deep Learning Boost و Intel Advanced Vector Extensions 512 و بلوک‌های رسانه‌ای با استفاده از Intel Advanced Vector Extensions 2 بهینه سازی می‌شوند.

intel FakeCatcher

همچنین از Open Visual Cloud برای ارائه یک نرم‌افزار یکپارچه برای خانواده پردازنده Intel Xeon Scalable استفاده می‌شود. در بخش سخت‌افزاری، پلتفرم FakeCatcher قادر است به طور همزمان تا ۷۲ جریان مختلف را بر روی پردازنده‌های Intel Xeon Scalable نسل سوم اجرا کند.

مرتبط: دیپ فیک چیست و چطور از آن استفاده کنیم؟

در عمل، بیشتر شناسایی‌کننده‌های مبتنی بر Deep learning به دنبال نشانه‌های جعلی در داده‌های خام می‌گردند و سعی می‌کنند مشکلات و نقص‌هایی را در ویدیو شناسایی کنند. در مقابل، FakeCatcher به دنبال نشانه‌های اصیل در ویدیوهای واقعی می‌گردد و ویژگی‌هایی که مانند جریان خون که یک انسان را تشکیل می‌دهد، ارزیابی می‌کند. وقتی قلب ما خون را پمپ می‌کنند، رگ‌های خونی ما مشخص می‌شوند.

این سیگنال‌های جریان خون از سراسر چهره جمع آوری می‌شوند و الگوریتم‌ها این سیگنال‌ها را به نقشه‌های فضا-زمان ترجمه می‌کنند. سپس با استفاده از هوش مصنوعی، می‌توانیم در سریع ترین زمان تشخیص دهیم که ویدیو واقعی است یا جعلی. به عبارت دیگر، FakeCatcher با بررسی نشانه‌های طبیعی موجود در ویدیوها، به تشخیص جعلی بودن ویدیوها می‌پردازد.

چرا تکنولوژی اینتل FakeCatcher مهم است؟

ویدیوهای دیپ فیک یک تهدید در حال رشد هستند. طبق یک گزارش شرکت‌ها تا ۱۸۸ میلیارد دلار برای راه حل های امنیت سایبری خرج می‌کنند. همچنین، تشخیص ویدیوهای Deep Fake سخت تر شده است. از طرف دیگر برنامه های تشخیص آن نیاز به بارگذاری ویدیوها برای تجزیه و تحلیل دارند و سپس باید ساعت‌ها منتظر نتایج باشند. این امر نشان می‌دهد که چه مقدار داشتن یک پلتفرم تشخیص دیپ فیک مانند FakeCatcher مهم است و نیاز به آن احساس می‌شود.

بیشتر بخوانید: WiFi 6 چقدر سریع است؟

جعلی بودن ویدیوها می‌تواند باعث آسیب زیادی شود، مانند کاهش اعتماد به رسانه‌ها و نفوذهای امنیتی. تکنولوژی FakeCatcher با کمک به کاربران در تشخیص محتوای واقعی و جعلی، به افزایش اعتماد نیز کمک می‌کند. به عبارت دیگر، FakeCatcher با ایجاد تمایز بین محتوای واقعی و جعلی به کاربران کمک می‌کند تا اعتماد خود را نسبت به منابع مختلف مجدد بدست آورند.

FakeCatcher چه کاربردی دارد؟

پلتفرم رسانه‌های اجتماعی می‌توانند از Intel FakeCatcher بهره مند شده و از بارگذاری ویدیوهای جعلی و آسیب زای DeepFake توسط کاربران جلوگیری کنند. سازمان‌های خبری جهانی هم می‌توانند از این شناسایی‌کننده استفاده کنند تا از پخش تصادفی ویدیوهای تحریف شده جلوگیری کنند. همچنین، سازمان‌های دیگر می‌توانند از این پلتفرم استفاده کنند تا شناسایی دیپ فیک را برای همه به صورت رایگان و آزاد فراهم کنند. به عبارت دیگر، FakeCatcher می‌تواند در بستر رسانه‌های اجتماعی، سازمان‌های خبری و سازمان‌های دیگر برای جلوگیری از شیوع و رشد ویدیوهای جعلی و تحریف شده به کار گرفته شود.