میانگین امتیاز ۱ نفر به این نوشته ۵ از ۵ است.

خبری شوکه کننده برای استفاده از ویندوز ۱۲ شایعه شده است که گفته می‌شود که شرکت مایکروسافت در نظر دارد ویندوز ۱۲ را به عنوان یک سرویس اشتراکی منتشر کند. بر اساس گزارش Neowin، یک فایل پیکربندی INI در Canary آپدیت ویندوز ۱۱ کشف شده است که به “نسخه اشتراکی”، “نوع اشتراک” و “وضعیت اشتراک” اشاره دارد.

در دوران خوب گذشته، می‌توانستیم یک نرم افزار را خریداری و تا مدت زمانی که می‌خواستیم روی ویندوز خود اجرا کنیم. نیاز به ثبت نام در هیچ جایی نداشتیم، به اینترنت برای استفاده از آن متصل نمی‌شدیم یا برای استفاده طولانی مدت از آن مبلغی پرداخت نمی‌کردیم. با این حال، این مدل کسب و کار در حال انقراض است. شرکت های نرم افزاری متوجه شده اند که با مدل اشتراکی، به جای یک هزینه یک باره، در طول زمان می‌توانند درآمد بیشتری کسب کنند. به نظر می‌رسد مایکروسافت این رویکرد را برای ویندوز ۱۲ در نظر دارد که احتمالا در سال ۲۰۲۴ منتشر خواهد شد.

تعدادی از نشانه‌های اشتراکی شدن ویندوز ۱۲ توسط سایت Deskmodder کشف شده‌اند. این وب سایت فایل های INI نسخه Canary جدیدترین آپدیت ویندوز ۱۱ را با نام ۲۳H2 بررسی کرده و تفاوت های چشم‌گیری را مشاهده کرده است. همانطور که Neowin اشاره کرده است، در ساخت Canary جدیدترین نسخه، اشاره هایی به یک نوع مدل اشتراکی وجود دارد که می‌توان آن را “نسخه اشتراکی” ویندوز نامید. این نوع اشتراک به یک مدل مبتنی بر دستگاه یا کاربر ارجاع دارد و خط دیگر آن وضعیت اشتراک را نشان می‌دهد، مانند منقضی شده، فعال و غیره.

کانسپت ویندوز 12
کانسپت ویندوز ۱۲

مشکلات ویندوز ۱۲ اشتراکی

واضح نیست که هدف مایکروسافت در این موارد چیست، اما افزایش درآمدها با ایجاد پرداخت ماهیانه، انتقال نحوه خرید ویندوز به این مدل را منطقی می‌کند. در حال حاضر، شرکت آن را به عنوان آپگرید رایگان برای صاحبان نسخه های قبلی ارائه داده است، بنابراین اگر این تغییرات اعمال شوند مسیر آپگرید ممکن است تغییر اساسی داشته باشد و یا به کل حذف شود.

برای کامپیوتر و لپ تاپ های پیش پیکربندی شده که با نصب پیشفرض ویندوز ۱۲ ارائه می‌شوند، اشتراکی شدن ویندوز دوازده به تولیدکنندگان این امکان را می‌دهد که قیمت های خود را کاهش دهند، زیرا ممکن است مایکروسافت اجازه دهد تا ویندوز ۱۲ را به صورت رایگان نصب کنند و بدانند که فردی که سیستم را خریداری می‌کند، باید هزینه اشتراکی پرداخت کند. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است شاهد ارائه ویندوز ۱۲ در یک نسخه رایگان و اجبار کاربر به مشاهده تبلیغات در طول تجربه باشیم.

بیشتر بخوانید: سریع ترین پردازنده های تاریخ تکنولوژی معرفی شدند

یک مشکل دیگر این رویکرد مایکروسافت این است که در حال حاضر ویندوز گران نیست. به عنوان مثال این شرکت ویندوز ۱۱ نسخه Home را با قیمت ۱۳۹ دلار می‌فروشد، بنابراین اشتراک ماهیانه ۹٫۹۹ دلاری چیزی است که در طولانی مدت برای بیشتر مردم منطقی نخواهد بود. با این حال امکان دارد که مایکروسافت دو نسخه ارائه دهد که یک نسخه اجرایی روی کامپیوتر کاربر باشد و یک نسخه اجرایی روی ابر که می‌تواند با پرداخت هزینه ماهیانه بر روی چند دستگاه استفاده شود. این ویژگی می‌تواند برای افرادی که از چند دستگاه ویندوزی مختلف استفاده می‌کنند، مفید باشد و هزینه نهایی را کاهش دهد.

اشتراک ویندوز 12

عامل دیگری که بر تصمیم مایکروسافت برای اشتراکی کردن ویندوز ۱۲ تأثیر می‌گذارد، ظهور هوش مصنوعی است. هفته گذشته، هوش مصنوعی Copilot به ویندوز ۱۱ در آپدیت ۲۳H2 اضافه شد. همچنین CPU های آینده Intel با نام Meteor Lake شامل سخت افزار هوش مصنوعی می‌شوند، زیرا هر دو شرکت امیدوارند که به استاندارد طلایی در عصر جدید محاسبات مبتنی بر هوش مصنوعی تبدیل شوند. از آنجا که بیشتر هوش مصنوعی امروز در ابر (Cloud) اجرا می‌شود، ما از این متعجب نخواهیم شد اگر مایکروسافت به این سمت حرکت کند.

در سال گذشته، گفته می‌شد که ویندوز ۱۲ ممکن است در سال ۲۰۲۴ منتشر شود. همچنین تصویری از دسکتاپ ویندوز دوازده را در مراسم Microsoft Ignite دیدیم. به تازگی نیز مایکروسافت مدل اشتراکی برای Microsoft 365 و OneDrive و ویژگی‌های هوش مصنوعی را به شدت ترویج داده است. در نهایت، آینده ای که اشتراک ویندوز ۱۲ دسترسی به تمامی خدمات ویژه مایکروسافت را ارائه می‌دهد، خیلی شگفت آور نخواهد بود.